Toni Tuomanen Realistinen optimisti: tulevaisuutta kirjoitetaan tänään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Rasisimi

Kuka järkyttyisi sotaveteraanien puolesta?

Sotiemme veteraanien määrä on laskemassa alle kymmenen tuhannen ja heidän keski-ikänsä lähestyy 95-vuotta. Luulisi, että viimeistään nyt valtiovalta löytäisi resursseja tehdä näiden todellisten kunniakansalaisten viimeisistä vuosista kaikin tavoin niin turvattuja ja hyviä kuin mahdollista. Tämänsuuntaisia esityksiä hallituksen suunnasta ei kuitenkaan kuulu.

 

Suomalaiset kieltäytyvät tarjotusta rasisti-viitasta

Uudestaan ja uudestaan Helsingin Sanomat tarjoaa suomalaisille rasistin viittaa. Nyt tänään alla olevan artikkelin avulla. Artikkelissa maahanmuuttaja tarjoaa ongelmiensa syyksi suomalaisten rasisimia.

Kannattaa lukea kymmenet asialliset kommentit artikkelin lopusta. Ne kertovat, että suomalaiset eivät ole rasisteja eivätkä myöskään enää halua vaieta sellaisen propagandan kohteina.

 

ps. HS-sensuuri ei ole ainakaan vielä ehtinyt tätä juttua tehdessä poistaa kommentointia.

 

Keskitysleirit palaavat Eurooppaan

Itävallan ja Tanskan populistihallitukset ovat suunnittelemassa keskitysleirien palauttamista Eurooppaan.  Keskitysleireille ei tällä kertaa sijoitettaisi Euroopan juutalaisia, vaan Euroopasta turvapaikkaa hakevia pakolaisia Lähi-Idästä ja Afrikasta.

Kysymys ei tässä vaiheessa olisi sellaisista tuhoamisleireistä, joissa etsitään lopullista ratkaisua, vaan tarkoitus on ilmeisesti vain eristää turvapaikanhakijat eurooppalaisesta yhteiskunnasta. 

Etelä-Afrikan parlamentti päätti valkoisten karkotuksesta

Miksi ihmisoikeusjärjestöt eivät tuomitse tätä rasismia? Miksi ei Suomen media uutisoi isoin kirjaimin? Löysin vain Iltalehden silotellun jutun aiheesta: Etelä-Afrikka valmistelee maan pakkolunastusta valkoisilta

Ja tietysti Kansalainen on asiaa moneen kertaan uutisoinut: Etelä-Afrikan parlamentti päätti valkoisten karkotuksesta

Kaksi "nollatoleranssia" rasismiin

Seka kirkon että valtion johto väittävät, että niillä on nollatoleranssi työntekijöidensä rasistiseen puheeseen ja toimintaan. Vain toinen näistä väitteistä on uskottava.

 

Rasismivapaa kirkko

Suomen Luterilaisella kirkolla on pitkät perinteet rasismin vastustamisessa.

Hyvästi rasismi, tervetuloa arjen moninaisuus

Ihmisrotuja on vain yksi. Sen nimi on ihminen. Siksi rasismi on käsitteenäkin virheellinen. Sen lisäksi se on surullinen ja pöyristyttävä. Niiden ulkoisesti havaittavien seikkojen, jotka tekevät meistä iloisesti erilaisia, kuten sukupuoli, alkuperä, fyysiset ominaisuudet tai äidinkieli, ei tule olla peruste minkäänlaiselle syrjinnälle. Syrjimättömyys on osa inhimillisyyttä ja osa hyvänä ihmisenä olemista.

Vihaan kyllästynyt

Tämä vuosikymmen on tuonut yleiseen tietoisuuteen termit kuten vihapuhe ja vihakirjoitus. Ilmiö toki on vanhempi, mutta siihen on alettu kiinnittää huomiota melko hiljattain. Se on herättänyt vastareaktioita, ja suuntaus vaikuttaisi olevan yleisesti se, että vihapuheeseen ja vihakirjoitukseen ollaan suhtautumassa aina vain kielteisemmin.

Suvaitsevaisuus koetuksella Kauniaisissa - valtio maksaa

Kauniaisten kaupunki on sitoutunut ottamaan vuosittain 10 kiintiöpakolaista kaupunginvaltuuston vuonna 2013 tekemän päätöksen mukaisesti. Tämän lisäksi KV päätti 13.6.2016, että kaupunki sitoutuu antamaan kuntapaikan ELY-keskuksen osoittaman laskennallisen osuuden mukaisesti (12 henkilöä) niille turvapaikanhakijoille, jotka saavat myönteisen oleskelulupapäätöksen. 

Ei toiselle saa nauraa siksi että se on musta...

Miten ihonväri, kansallisuus tai etnisyys vaikuttaa vitsiin? Mielestäni se voi olla rasistinen tai sitten hauskuuttava tekijä, riippuu hyvin paljon vitsistä, kertojasta ja vastaanottajasta.

No tässä tulee vähän miesten huumoria ja tarina kun istuskelin Tukholmalaisessa soittojuomalassa, meitä istui pöydässä mie, syyrialainen, somali ja rantaruotsalainen, ja tunnemme toisemme entuudestaan.

A säger ”2+2=4” och B svarar ”Det där är rasism!”

Suomessa RKP:n edustajat ovat olleet viime aikoina kovasti populistisella linjalla ja väittäneet faktaa rasismiksi, no fakta on faktaa vaikka se jonkun mielestä pahalta tuntuisikin. Täällä Ruotsissa on menty lehdistön linjalla jossa faktoista puhuminen on opetettu ihmisille rasismiksi jottei se edistäisi SD:tä, hallituksenkin toimesta on myös poliisia kehotettu olemaan raportoimatta tapahtuneista ettei se edistäisi SD:tä. Eli onko tämä demokratiaa?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä